Ние в ГЕРБ многократно сме поставяли въпроса, че демокрацията дава възможност

...
Ние в ГЕРБ многократно сме поставяли въпроса, че демокрацията дава възможност
Коментари Харесай

ГЕРБ пита президента и ЦИК за честността на изборите

" Ние в ГЕРБ многократно сме поставяли въпроса, че демокрацията дава опция на жителите да гласоподават по метод, по който те изберат. Демокрацията е да даваш права, а не да ги отнемаш. Считаме, че последните промени в Изборния кодекс лишиха от права редица български жители и това е повода на последните избори изборната интензивност да бъде 30%.   Считаме, че има време Народното събрание да вземе незабавни решения, с които да подсигурява правата на хората. Правната комисия не е разгледала нашите оферти за промени в ИК и това надали ще се случи, само че държим да знаем мнението на Румен Радев по нашите оферти и въпросите, които сме задавали ".  

Това съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по мотив срещата сред президента Румен Радев и ЦИК. 

" Интересува ни дали президентът и ЦИК ще обсъдят поставяните неведнъж от нас въпроси ", добави от своя страна депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. 

" Въпросите, които задаваме, са:  машините са ли към този момент благосъстоятелност на българската страна или още са благосъстоятелност на частна компания? Софтуерът на машините собственост ли е на страната или към момента се управлява от частна компания? Ще прави ли тези избори страната или още веднъж те ще се вършат от частна компания, което е невиждан случай? В чужбина български жители ли ще обслужват машините и ще придвижват флашките? Ще знаем ли българско лице ли ще се грижи за редовността на машината? И най-важният въпрос - ще бъдат ли броени всички разписки в изборните секции? ", попита Чолаков.

Той акцентира, че за ГЕРБ е наложително да се броят 100% от разписките. Чолаков се поинтересува дали тези въпроси, които в своята съвкупност гарантират честността на изборите, ще се обсъдят на срещата на президента с ЦИК.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР